Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Σπιτικά Burgers

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

45-50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

3-4 burgers

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 4 φέτες τυρί chedar
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα φετούλες
  • 2 φύλλα μαρούλι κομμένα στη μέση
  • 1 ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κέτσαπ
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με την πάπρικα και μισό κουταλάκι αλάτι.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μπιφτέκια.
  • Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα Burger ή τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια βάζουμε πάνω τους το τυρί για να λιώσει.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ζεσταίνουμε στην τοστιέρα ή στο μπάρμπεκιου.
  • Αλείφουμε τη βάση από τα ψωμάκια με Κέτσαπ, βάζουμε μαρούλι, τουρσί, μπιφτέκι, κρεμμύδι, καλύπτουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.
Πηγή: http://www.toarkoudi.gr/klassiko-burger/
Αρέσει σε %d bloggers: