Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Σνίτσελ Κοτόπουλο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

Για 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από το κρεοπωλείο τα παιδιά κομμένο σε κομμάτια

Για τη μαρινάδα

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • θυμάρι ξερό

Για το πανάρισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. πάνκο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη mayo-honey sauce

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • ½ κούπα μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε στο μπολ 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.γ. πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.
  • Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με 250 γρ. αλεύρι, ένα με 3 σπασμένα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με 300 γρ. πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά.
  • Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
  • Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170 βαθμούς και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ με ½ κούπα μαγιονέζα, βάζουμε 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.
Πηγή:  http://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/snitsel-kotopoylo
Αρέσει σε %d bloggers: