Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Ντολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

58 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

50-60 κομμάτια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 βάζο αμπελόφυλλα (200 γρ. περίπου)
  • 750 γρ. άπαχος κιμάς
  • 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 1 φλ. ρύζι νυχάκι
  • 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή ξερός
  • 4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • νερό
  • πιπέρι
  • 2 μικρά λεμόνια
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε ωμά: τον φρέσκο κιμά που πήραμε από το κρεοπωλείο τα παιδιά,τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το δυόσμο, 2 κ.γ. αλάτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό και το πιπέρι (όσο θέλουμε).
  • Βράζουμε για 10 λεπτά τα αμπελόφυλλα.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο της χύτρας.
  • Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε κυκλικά στη χύτρα.
  • Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε 2 ποτήρια νερό, 2 κ.γ. αλάτι, 1 μικρό λεμόνι στυμμένο, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο.
  • Περιχύνουμε τους ντολμάδες με το μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και κλείνουμε καλά τη χύτρα.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βγει η βαλβίδα της χύτρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ κατεβάζω το μάτι στο 4).
  • Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.
  • Στύβουμε ένα μικρό λεμόνι και το ανακατεύουμε με 1 κ.σ. κόρν φλάουρ και λίγο ζουμί από τους ντολμάδες.
  • Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια και αφήνουμε τη χύτρα ανοιχτή στη δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
  • Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/paneikola-kai-pentanostima-ntolmadakia-me-kima.html
Αρέσει σε %d bloggers: