Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Μοσχάρι Νουά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

1.5 ώρα

ΜΕΡΙΔΕΣ

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κιλά νουά μοσχάρι (ζητήστε από τα παιδιά να σας το κόψουν μερίδες)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλυτζάνι φυτίνη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία χύτρα βάζουμε το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο, την φυτίνη, το νερό,τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, το πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο στα δύο, την πιπεριά κομμένη στα δύο και τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ίδιο με τα σκόρδα.
  • Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κρέας συνεχώς για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
  • Προσθέτουμε νερό όταν χρειαστεί, δεν το αφήνουμε με το λάδι να καεί και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια.
  • Όταν έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και την ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό.
  • Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε ακόμα για μισή ώρα
  • Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί να βράσουμε ακόμα λίγο σε σιγανή φωτιά για να δέσει το ζουμί.
  • Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε φέτες ανάλογα με το πάχος που θέλουμε.
  • Σουρώνουμε το λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και την πιπεριά με το πορτοκάλι στο μούλτι, τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το λάδι ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά κορν-φλάουερ.
  • Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες του νουά και ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα του. Καλή σας όρεξη !
Ιδανικό για τραπέζι , και συνοδεύεται υπέροχα από αρακά με καρότα σωτέ και πατάτες τηγανιτές. Αν δεν χρησιμοποιήσετε χύτρα, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα. Καλή σας διασκέδαση. Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/noua-katsarolas.html
Αρέσει σε %d bloggers: