Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Κοτόπουλο με μπαχαρικά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο από το κρεοπωλείο τα παιδιά κομμένο σε μερίδες
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρια
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 3 κ.γ. μπαχάρι
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. αποξηραμένο φασκόμηλο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • χυμό από ένα lime
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Γενικά δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψιλοκομμένα γιατί θα χτυπηθούν όλα μαζί στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο, το γιαούρτι και το δυόσμο) σε ένα μπλέντερ να ενοποιηθούν σε σάλτσα.
  • Τρίβουμε μια μικρή ποσότητα σάλτσας πάνω στο κρέας. Τοποθετούμε το κρέας αφού το ανακατέψουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο όλη τη νύχτα .
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά και μετά γυρίζουμε το κρέας και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Από κάτω από τη σχάρα καλό είναι να βάλουμε ένα ταψί.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και φύλλα δυόσμου.
Πηγή:  http://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/kotopoylo-me-mpacharika Ευχαριστήριο για το μέλος του site akispetrezikis Giannis Stavrikos για την παραπάνω εξωτική συνταγή για κοτόπουλο!
Αρέσει σε %d bloggers: