Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


Κατσικάκι στην κατσαρόλα

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

1.5 -2 ώρες

ΜΕΡΙΔΕΣ

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1½ κιλό κατσικάκι, κοµµένο σε µερίδες από τα παιδιά
  • 2 κιλά πατάτες, καθαρισµένες, κοµµένες κυδωνάτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου, καθαρισµένες
  • 2-3 ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και χοντροκοµµένες
  • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • ρίγανη, ξερή
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυµό λεµονιού
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουµε όλα τα υλικά και προσθέτουµε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν εντελώς.
  • Σκεπάζουµε µε το καπάκι και τα βάζουµε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει µια βράση, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε το φαγητό να µαγειρευτεί για περίπου 40 λεπτά µέχρι να χυλώσει.
  • Κατά διαστήµατα κουνάµε κυκλικά την κατσαρόλα ώστε να µην κολλήσει και αν χρειαστεί συµπληρώνουµε λίγο νερό.
Πηγή: http://www.homefood.gr/recipes/recipe.asp?cat=1&id=2900
Αρέσει σε %d bloggers: